Hoe werkt deze website?

Aan de hand van twee stappen willen we je inzicht geven in jouw huidige status omtrent cybercrime. In de eerste stap laat je je bedrijfsnetwerk en website scannen door ThreadStone, onze technische partner die binnen een dag inzicht geeft in welke kwetsbaarheden zich bevinden in jouw netwerk. Daarna gaan we aan de slag met jouw kennis. Met de Veilig Zakelijk Internetten Academy krijg je inzichtelijk waarop je jezelf kunt verbeteren. Hiervoor verwijzen we je graag door naar onze minicursussen.

Deze Academy helpt ondernemers veilig online zaken doen. De Veilig Zakelijk Internetten Academy helpt ondernemers bij het bepalen van de prioriteiten. Via drie minicursussen kunnen ondernemers snel een overzicht krijgen van welke risico's er spelen en welke keuzes ze kunnen maken om veilig online te werken. 

Daarnaast bieden we je de Cyber Risico Scan die op detailniveau de technische risico's van de eigen website en online omgeving blootlegt. Je ontvangt hierbij een rapport met verbeterpunten waarmee jij zelf of je IT-leverancier aan de slag kan. De Academy is gratis voor ondernemers als onderdeel van het project Veilig Zakelijk Internetten van VNO-NCW en MKB-Nederland.

 

Project Veilig Zakelijk Internetten

11 oktober 2016 hebben VNO-NCW en MKB-Nederland het project Veilig Zakelijk Internetten gelanceerd. Dit project staat in het teken van de schade die cybercrime toebrengt aan ondernemers, economie en maatschappij en hoe ondernemers en anderen zelf kunnen zorgen dat ze veilig online zaken kunnen doen. De hoeveelheid informatie over dit belangrijke onderwerp is groot. Ondernemers moeten kiezen waar aandacht aan te geven en hoe in actie te komen.

 

Veilig Zakelijk Internetten Academy

Aan de hand van een 26 vragen helpt de Veilig Zakelijk Internetten Academy om te kiezen waar je als ondernemer het eerst aandacht aan zou moeten besteden. Daarbij maken we een onderscheid naar deze zes zaken:

  1. Over welke kennis moet jij beschikken om keuzes te maken
  2. Hoe staat jouw bedrijf ervoor op het gebied van veiligheid
  3. Wat kunnen jij en je collega's zelf doen?
  4. Waar moet je op letten als je zaken doet met leveranciers of flexibele werknemers?
  5. Welke rol speelt Cybercrime in je omgeving en vanuit wet & regelgeving?
  6. De infrastructuur en technologie van je bedrijf

 

Dashboard met zes ‘meters’

Als je de vragen van de Veilig Zakelijk Internetten Academy hebt beantwoord, zie je een persoonlijk dashboard met daarop zes meters met scores. De scores geven je een beeld van jouw prioriteiten op het gebied van veilig online ondernemen. Naast deze scores bieden we je een aantal tips en de mogelijkheid een aantal thematische stappenplannen te doen.

 

Stappenplannen

Als je je inschrijft voor deze academy kun je gratis een aantal stappenplannen volgen. Een stappenplan biedt je op een aantrekkelijke wijze kennis, tips en concrete acties om veilig online te ondernemen. Je kunt jezelf na ieder leerpad testen door een paar korte vragen te beantwoorden.

De stappenplannen die op dit moment voor je klaar staan. 

  1. Hoe maak ik zakelijke afwegingen als ondernemer over veilig online ondernemen?
  2. Wat moet ik samen met andere mensen (collega’s, ketenpartners) ondernemen om veilig zaken te doen online?
  3. Wat moet ik richting klant en markt doen om veilig zakelijk internetten te bevorderen?

 

Risicoscan

Daarnaast bieden we je een een snelle, eenvoudige scan van je website of netwerk, die je direct inzicht geeft in je beveiligingsniveau. Je ontvangt hierbij een rapport met verbeterpunten waarmee jij zelf of je IT-leverancier aan de slag kan.

Veilig Zakelijk Internetten. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

1
0